Kandidat

Vi vill hjälpa dig med din karriär

I början av karriären

Är du redo att kickstarta din karriär? Q har hjälpt många unga och ny-examinerade kandidater att ta sitt första kliv ut i arbetslivet. Vi på Q tror på din potential och att du kan lyckas hos oss även om du inte hunnit skaffa dig lång arbetslivserfarenhet.

På vår hemsida kan du hitta intressanta uppdrag för dig som är antingen junior eller senior på arbetsmarknaden. Vi hjälper och stöttar dig genom rekryteringsprocessen och finns alltid till hands om du har frågor.

Mitt i karriären

För dig som är redo för nästa steg i karriären finns Q till din hjälp. Vi har gedigen erfarenhet av att matcha dig som är mitt i karriären till rätt arbetsgivare. Hos våra rekryteringskonsulter kan du förvänta dig professionellt arbetssätt där rekryteringsprocessen präglas av engagemang och kvalitét.

Eftersom Q besitter uppdrag som täcker en mängd yrkeskategorier kan vi genom goda och långvariga samarbeten med våra kunder hjälpa dig att landa ditt drömjobb.

Konsult hos Q

Att vara konsult hos oss innebär att du är anställd hos Q och arbetar ute hos något av våra kundföretag. Som konsult får du möjligheten att utvecklas inom din yrkesroll på ett företag som behöver din kompetens. Du får möjligheten att arbeta på korta eller långa uppdra där du har chansen att visa vem du är och vad du går för.

Vi vill att du ska känna dig trygg och välinformerad under din anställning, därför har du som anställd hos oss nära kontakt med din konsultansvarige och kan alltid höra av dig vid frågor eller funderingar. Eftersom vi är ett auktoriserat företag omfattas du av kollektivavtalens villkor för exempelvis lön, försäkringar, pension och semester.

Vi på Q prioriterar hög trivsel, rättvisa villkor och nära relationer – något du som konsult kommer märka

Vanliga frågor

Du skickar din ansökan genom att registrera dig i vår databas, antingen genom att söka en tjänst eller genom att skicka in en spontanansökan. Bifoga personligt brev, CV och är du akademiker ser vi gärna att du även bifogar studiemeritförteckning. Du kan även ansöka en tjänst utan att registrera dig. Då sparas inte dina uppgifter och du får därmed göra om processen varje gång du söker ett jobb.

Ett rekryterings- och interimsföretag samarbetar med olika företag och uppdragsgivare genom att stötta upp med personal genom interimslösningar. Interimslösningar innebär en personaltillsättning under en tidsbegränsad period. Konsulterna är anställda hos Q och utför arbetet hos uppdragsgivaren och uppdragets längd kan variera. Q  arbetar även med att stötta företag i rekryteringsprocessen vilket innebär att arbetet med urval, intervjuer och referenstagning hanteras av oss, där du som kandidat blir direkt anställd av kundföretaget.

I ditt personliga brev ska du motivera varför du är lämplig för den aktuella tjänsten. Skriv varför du har sökt jobbet och vad du kommer att bidra med. Här har du även möjlighet att mer utförligt förklara varför din kompetens och personlighet matchar det annonserade jobbet.

Om kundföretaget inte är nämnt i annonsen kommer kandidater få mer information kring uppdraget, lön och villkor vid eventuell intervju.

Våra rekryteringskonsulter går regelbundet igenom ansökningar för olika befattningar och kontaktar dig om vi funnit din ansökan av intresse. Vi har kontinuerligt många intervjuer och besöker parallellt våra kunder vilket gör att vi vanligen arbetar under ett pressat tidsschema. Processen underlättas om vi får återkomma till dig för det fall du skulle bli aktuell. Du har då möjlighet att ställa kompletterande frågor och få svar i denna del av processen. Känner du att du har en specifik fråga är du givetvis välkommen att ställa den via telefonsamtal eller skicka din fråga per e-post så vi kan besvara din fundering i lugn och ro.

Efter det att vi mottagit din ansökan behandlas den av våra rekryterare. Är du aktuell för tjänsten kommer vi att höra av oss till dig. Vanligen kompletteras din ansökan med en telefonintervju varefter du blir kallad till en personlig intervju. Det är vid den personliga intervjun som mer information angående tjänst och uppdragsgivare lämnas.

Om du inte har gått vidare i processen efter att du lämnat din ansökan eller varit på intervju ska du inte tappa hoppet! Nu finns du med i vår databas och vi kan hitta andra uppdrag som är mer lämpliga för dig. Vi får ständigt in nya uppdrag och kan komma att tänka på just dig som lämplig kandidat.

Ja, vi har kollektivavtal och vi är även medlemmar i Almega Kompentensföretagen och TechSverige.

Vad våra konsulter säger om oss

Logga in.

Detta är en inloggnignssida för våra anställda. 
Om du har ett inlogg kan du logga in till höger.